π

Winkelen in Praag

WINKELEN

 

Winkelen in Praag – De kwantiteit en kwaliteit van de produkten die nu verkrijgbaar zijn in Praag zijn drastisch verbeterd sinds de 90s. De grootste en meest zichtbare veranderingen zijn zichtbaar in Praag waar meerdere “hypermarkets” en imposante “shopping malls” zijn gerealiseerdand. De toenemende concurrentie en hogere eisen van de klant, heeft geleid tot beter assortiment, meer klantvriendelijkheid en lagere prijzen dat winkelen in Praag een stuk aangenamer heeft gemaakt.

Openings tijden – Winkels buiten Praag openen vanaf 8 tot 9 uur in de ochtend (grotere winkels al om 7 uur) en sluiten om 6 of 7 uur in de avond. Een aantal winkels sluiten tijdens de lunch. De tijden zijn korter in de weekenden en de meeste winkels zijn op zondagen gesloten.

Winkels en warenhuizen in het centrum van Praag zijn langer geopend. Grote supermarkten blijven open tot 8 of 9 uur ‘s avonds waarvan een aantal 24 uur zijn geopend. Vrijwel alle winkels in het centrum van Praag zijn ook op zondagen geopend.

Locaties – Tijdens het winkelen in Praag zult u zeker één van de bekende designer winkels bezoeken aan de sraat Parízká of het bekende Na Príkope. Zoekt u alles op één locatie, dan is het central gelegen winkelcentrum Palladium voor U. Het grootste aanbod aan souveniers vindt u op Mala Strana of bij één van de vele kraampjes op en rond de Karels Brug.


Markten in Praag - Bezoek de bekende markten vanHavelská dichtbij het Oude Stadsplein voor de typische tsjechische produkten en souveniers. Bekijk de vele kraampjes met houten speelgoed en poppen terwijl u geniet van een traditionele wafel. Bezoekt u Praag tijdens Pasen of Kerst, breng dan zeker een bezoek aan de marken op en rond het Oude Stads Plein waar u handgemaakte decoraties zult vinden, varkens aan het spit en live folklore muziek.


Winkelen in Praag: aanbevelingen – Neem de tijd tijdens het winkelen om typisch Tsjechische specialiteiten te proberen zoals: Becherovka of Gambrinus bier. Zelfs het in Nederland verboden Absint is hier nog verkrijgbaar. Kinderen zullen het geweldig vinden om de Tsjechische speelgoedzaken te bezoeken vol met houten speelgoed en poppen terwijl de ouders de overvloed aan Boheems Kristal en glaswerkkunnen bewonderen. Maak het winkelen in Praag compleet met handgemaakte juwelen of kleding uit één van de boutiques aan het Oude Stadsplein.