π

Musea in Praag

MUSEA

Het Joodse Museum - Het Joods Museum is het grootste en meest authentieke in zijn soort in Centraal-Europa, met een van de meest uitgebreide collecties van joodse kunst in de wereld. Gelegen in de oude Joodse wijk, zijn tentoonstellingen verspreid over een verscheidenheid aan gebouwen en synagogen, waaronder de Maisel, Spaanse, Klausen en Pinkas Synagogen, de ceremoniële hal, de Oude Joodse Begraafplaats, de Robert Guttmann Gallery en de Onderwijs en Cultuur Centrum. De oorsprong van de collectie zijn verbluffend in hun atrociousness. Objecten van 153 joodse gemeenschappen in Bohemen en Moravië werden naar Praag door de nazi's in 1942, om gebruikt te worden in 'museum van een uitgestorven volk' een geplande na hun uitroeiingsprogramma was compleet. De Pinkas Synagoge werd omgezet in een joods gedenkteken na de Tweede Wereldoorlog en de muren zijn bedekt met de namen van de Tsjechische slachtoffers, de gemeenschappen waar zij behoorde tot en de kampen waarin ze omkwamen. De Oude Joodse Begraafplaats is een belangrijke gezicht met meer dan 12.000 grafstenen zichtbaar, maar het aantal mensen hier begraven is veel groter als gevolg van de aarde lagensysteem uitgevoerd om ruimte te creëren.

De oudste grafsteen dateert uit 1439. Samen met de Oud-Nieuwe Synagoge, het oudste bewaard gebleven voorbeeld van de middeleeuwse tweeling schip stijl, de begraafplaats is een van de meest belangrijke historische plekken in de joodse wijk.

Adres: U Stare školy een
E-mail: office@jewishmuseum.cz
Website: www.jewishmuseum.cz
Openingstijden: dagelijks behalve zaterdag van 9 tot achttien (april tot oktober), van 9u tot 16u30 (november tot maart). Joodse Begraafplaats opent dinsdag tot en met donderdag, van 9 tot dertien.
Entree: 300Kc (volwassenen), 200Kc (kinderen 6-15)


Museum van het Communisme - Ironisch genoeg ligt het naast de deur van een casino en boven een McDonald's, het Museum van het communisme. Gewijd aan de presentatie van een rekening van de naoorlogse communistische regime in Tsjecho-Slowakije en Praag in het bijzonder. Het biedt een eye-opening kijk op het leven achter het IJzeren Gordijn en leidt bezoekers door het leven van de Tsjechische mensen tijdens de tijden van de Sovjet-Unie. Met echte voorwerpen op het scherm, informatieve tekst, multimedia presentaties en zelfs een gereconstrueerd klaslokaal, het museum zorgt ervoor dat de herinnering wordt levend gehouden van wat het merken 'het communisme - de droom, de werkelijkheid, en de Nightmare'.

Adres: Na Príkope10
E-mail: muzeum@muzeumkomunismu.cz
Website: www.muzeumkomunismu.cz
Openingstijd: dagelijks van 9u tot eenentwintig ook op feestdagen, met uitzondering van 24 december
Toegangsprijzen: Volwassenen: CZK180.

 

Franz Kafka Museum - Een van de beroemdste burgers van Praag, was vermaard schrijver Franz Kafka in de stad geboren in 1883 in een huis op het Oude Stadsplein, naast de kerk van Sint Nicolaas. Dat huis herbergt nu een museum gewijd aan de auteur, met originele manuscripten, foto's en dagboeken, en duikt in de diepte in de invloed van Praag op de man en zijn werken, zoals The Metamorphosis en The Trial. Er zijn 3D-installaties en audiovisuele tentoonstellingen, alsmede gedetailleerde biografische informatie over Kafka zelf.

Adres: Hergetova Cihelna, Malá Strana
Website: www.kafkamuseum.cz
Openingstijden: dagelijks 10-achttien.
Toegangsprijzen: volwassenen Kc120, studenten Kc60

 

Het Nationaal Museum - Het Nationaal Museum is het grootste museum in de Tsjechische Republiek.

Omdat de centrale staat museum met het verzamelen, wetenschappelijke, educatieve en methodologische functies die het betreft het stimuleren van het gevoel van nationale identiteit en bewustzijn van deel uit te maken van het hele kader van de Europese en internationale gemeenschap en cultuur. Het is een Polythematische instelling, die een groot aantal wetenschappelijke disciplines en van het verzamelen, variërend van natuurwetenschappen tot gespecialiseerde terrein van de sociale wetenschappen omvat.

Adres: Václavske nám›stí 68, Praag
Website: www.nm.cz


Mucha Museum - 's Werelds eerste Mucha Museum, gewijd aan het leven en werk van de wereldwijd bejubelde Tsjechische ART NOUVEAU kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939), is gevestigd in het barokke Kaunický Palace in het hart van Praag.

Een selectie van meer dan 100 voorwerpen, bestaande uit schilderijen, foto's, houtskool tekeningen, pastels, litho's en persoonlijke memorabilia biedt een bevoorrechte blik in het universum van de kunstenaar die het meest bekend om de affiches die hij voor Sarah Bernhardt uitgevoerd in de modieuze wereld van de fin- de-siècle Parijs.

Openingstijden: dagelijks 10u00-18u00
Adres: Kaunický palác, Panská 7, 110 00 Praag 1
E-mail: shop@mucha.cz
Website: www.kafkamuseum.cz